Geleneksel dokunun korunması amacıyla, Konağımızda engelliler için asansör tesis edilmemiştir.
Mehveş Hanım Konağı'nın yüz elli-iki yüz yıllık bir yapı olduğu tahmin edilmektedir. Ev, önceleri Ömer Bey Konağı olarak bilinirken, Ömer Bey bu konağı damadı olan Filibeli Raşit Bey’e vermiştir. Raşit Bey muhtemelen bir müfettişlik görevi elde etmek için gittiği Kastamonu’da iyi bir düzen kuramayarak maddi bakımdan sıkıntıya düşmüş ve konağı Halomemetler olarak bilinen aileye satmıştır.
Konağın semtte meydana gelen bir yangında tümüyle yanmış olduğu ve 1884’de yeniden inşa edildiği, bu sırada inşaattan artakalan malzeme ile karşıdaki türbenin yapılmış olduğu söylenmektedir.
Bir dönemde, Safranbolu’nun zengin ve soylu ailelerinden olan Asmazların kızının ya da kız kardeşinin bu eve gelin olarak geldiği bilinmektedir.
1930 yılında konak büyük onarımdan geçirilmiştir.
Ev, “Halomemetler Konağı” olarak bilinmekte iken 1970’lerden sonra yaklaşık bir çeyrek yüzyıl kullanım dışı kalarak bir kere daha harabe haline gelmiştir.
1997 yılında, Halomemet’in torunları ve İsmail Bey’in çocukları Fatma Erdemci, Yıldız Çolpan ve Mehmet Karadeniz adlarında üç kardeşin ortak mülkiyetindeki yapı bu kişiler tarafından bugünkü sahiplerine satılmıştır.
Konak, yeni sahipleri tarafından, üç tam yıl süren bir restorasyon çalışması ile bugünkü haline getirilmiştir.
Konak bahçesinde 2005 yılında bir selamlık köşkü, 2011 yılında bir çeşme inşa edilmiştir.